Karibská bomba bonboniéra 12 ks pralinek

Karibské bomby z naší kolekce Muzea čokolády a marcipánu v Táboře. Do formy vytvarovaný pravý marcipán je naplněn čokoládovým krémem, do kterého je uložen piškot máčený v rumu. Nakonec se všechny bomby "zavíčkují" opět marcipánem, potáhnou hořkou čokoládou a dozdobí jedlým bronzem.

1 217 Kč
Dostupnost: Skladem
Karibská bomba bonboniéra 12 ks pralinek
100% kvalita surovin
Kvalitní suroviny a poctivá řemeslná příprava našich produktů je pro nás to nejdůležitější.
Český výrobce
Vše na e-shopu Čokoláda Karlík je vyrobeno v České republice.
Doprava zdarma
Při nákupu nad 1500 Kč doprava zdarma.
Ruční výroba
Naše produkty jsou vyráběny ručně a s láskou.

Detailní popis produktu

Karibská bomba bonboniéra 12 ks pralinek

Co najdete v krabičce?

Rum nepatří jen do cukroví, ale najdete ho i v naší speciální bonboniéře Karibská bomba. Nejedná se totiž o klasické čokoládové pralinky, jak jste u nás zvyklí, ale o cukrovinky z marcipánu. Ten se vytvaruje do formy a naplní čokoládovým krémem. Do něj se vkládá piškot namáčený v rumu a celá koule se poté zavíčkují opět marcipánem. Celá marcipánová koule se potáhne hořkou čokoládou a ozdobí jedlým bronzem. V bonboniéře jich najdete celkem 12, s ohledem na jejich velikost se ale nejedná o žádnou malou krabičku a v naší nabídce je to jedna z těch větších.

Česká, ručně vyráběná čokoláda

BON BON

BON BON je česká firma vlastnící malou ruční výrobu čokolády, která vytváří a prodává originální, ručně tvarovanou čokoládu, pralinky a speciality z nugátu a z marcipánu.

Zažitému trendu "belgických pralinek" se zakladatelka společnosti, Petra Kovandová, postavila již při samotném vzniku firmy v roce 2007. Ty "svoje pralinky" začala vyrábět z kvalitní italské čokolády s různými podíly obsahu špičkového kakaa.

Téměř všechny technologické postupy výroby našich pralinek probíhají ručně: potírání forem, temperace čokolády, zahřívání či vlastní plnění a také míchání náplní, většinou podle vlastní receptury. Kromě pralinek vyrábíme také marcipánové figurky z mandlové hmoty."

Často se ptáte

Jak skladovat čokoládové pralinky?

Pralinky vydrží poměrně dlouhou dobu, při správném skladování až několik měsíců. Záleží také na náplni - pralinky s nugátovou náplní vydrží i 3 měsíce, naopak ty, které obsahují jogurt nebo tvaroh pouze pár dní.

Pralinky doporučuje ideálně skladovat v uzavřeném obalu na temném místě, kde nedochází k velkým výkyvům teplot. Ideální teplota pro skladování je od 14 do 21 stupňů, vyhněte se tedy ledničce. Pro pralinky je také nejlepší relativní vlhkost vzduchu mezi 50 % a 70 %.

Složení:

marcipán 50% (cukr, mandle 26%, voda, sirup z invertního cukru, glukózový sirup, zvlhčující látka - sorbitol, ethanol), hořká čokoláda 26% (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor sójový lecitin, vanilín), poleva tmavá 10% (rostlinné tuky (palmový a kokosový), cukr, kakao s nízkým obsahem tuku, laktóza, emulgátor: sójový lecitin, aroma), šlehačka 6% (voda, ztužený rostlinný tuk (palmojádrový) min. 25%, cukr, mléčná bílkovina, stabilizátory E420ii, E463, emulgátory (E472e, E435, sójový lecitin), jedlá sůl, aroma, barvivo beta karoten), piškoty 4% (pšeničná mouka 54%, vejce, cukr), kukuřičný škrob 1%, rum 2,5% (líh jemný, aroma, cukr, karamel E 150 a), rumové aroma 0,5 %(rozpouštědla - líh, voda, aromatické složky - aromatické látky, aromatické přípravky, kouřové aroma, obsahuje benzo (a) pyren max. 0,006mg/kg), barva měděná (barvivo E172).

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Bonboniéry
Hmotnost: 570 g
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
D Avatar autora | 25.10.2023
Koupili jsme dědečkovi k 75. narozeninám, protože miluje cokoli sladkého, v čem je rum 😅 udělali mu radost, jsou mnohem větší, než vypadali na fotce.