Karibská bomba bonboniéra 12 ks pralinek
Karibské bomby z naší kolekce Muzea čokolády a marcipánu v Táboře. Do formy vytvarovaný pravý marcipán je naplněn čokoládovým krémem, do kterého je uložen piškot máčený v rumu. Nakonec se všechny bomby "zavíčkují" opět marcipánem, potáhnou hořkou čokoládou a dozdobí jedlým bronzem.
Detailní popis produktu
Karibská bomba bonboniéra 12 ks pralinek
Co najdete v krabičce?
Rum nepatří jen do cukroví, ale najdete ho i v naší speciální bonboniéře Karibská bomba. Nejedná se totiž o klasické čokoládové pralinky, jak jste u nás zvyklí, ale o cukrovinky z marcipánu. Ten se vytvaruje do formy a naplní čokoládovým krémem. Do něj se vkládá piškot namáčený v rumu a celá koule se poté zavíčkují opět marcipánem. Celá marcipánová koule se potáhne hořkou čokoládou a ozdobí jedlým bronzem. V bonboniéře jich najdete celkem 12, s ohledem na jejich velikost se ale nejedná o žádnou malou krabičku a v naší nabídce je to jedna z těch větších.
Česká, ručně vyráběná čokoláda
BON BON
BON BON je česká firma vlastnící malou ruční výrobu čokolády, která vytváří a prodává originální, ručně tvarovanou čokoládu, pralinky a speciality z nugátu a z marcipánu.
Zažitému trendu "belgických pralinek" se zakladatelka společnosti, Petra Kovandová, postavila již při samotném vzniku firmy v roce 2007. Ty "svoje pralinky" začala vyrábět z kvalitní italské čokolády s různými podíly obsahu špičkového kakaa.
Téměř všechny technologické postupy výroby našich pralinek probíhají ručně: potírání forem, temperace čokolády, zahřívání či vlastní plnění a také míchání náplní, většinou podle vlastní receptury. Kromě pralinek vyrábíme také marcipánové figurky z mandlové hmoty."
Často se ptáte
Jak skladovat čokoládové pralinky?
Pralinky vydrží poměrně dlouhou dobu, při správném skladování až několik měsíců. Záleží také na náplni - pralinky s nugátovou náplní vydrží i 3 měsíce, naopak ty, které obsahují jogurt nebo tvaroh pouze pár dní.
Pralinky doporučuje ideálně skladovat v uzavřeném obalu na temném místě, kde nedochází k velkým výkyvům teplot. Ideální teplota pro skladování je od 14 do 21 stupňů, vyhněte se tedy ledničce. Pro pralinky je také nejlepší relativní vlhkost vzduchu mezi 50 % a 70 %.
Složení:
marcipán 50% (cukr, mandle 26%, voda, sirup z invertního cukru, glukózový sirup, zvlhčující látka - sorbitol, ethanol), hořká čokoláda 26% (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor sójový lecitin, vanilín), poleva tmavá 10% (rostlinné tuky (palmový a kokosový), cukr, kakao s nízkým obsahem tuku, laktóza, emulgátor: sójový lecitin, aroma), šlehačka 6% (voda, ztužený rostlinný tuk (palmojádrový) min. 25%, cukr, mléčná bílkovina, stabilizátory E420ii, E463, emulgátory (E472e, E435, sójový lecitin), jedlá sůl, aroma, barvivo beta karoten), piškoty 4% (pšeničná mouka 54%, vejce, cukr), kukuřičný škrob 1%, rum 2,5% (líh jemný, aroma, cukr, karamel E 150 a), rumové aroma 0,5 %(rozpouštědla - líh, voda, aromatické složky - aromatické látky, aromatické přípravky, kouřové aroma, obsahuje benzo (a) pyren max. 0,006mg/kg), barva měděná (barvivo E172).
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bonboniéry |
---|---|
Hmotnost: | 570 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.