Chuť jižních Čech

Chuť jižních Čech

 

 

Chuť jižních Čech

Udělejte dojem tím nejlepším z jižních Čech

 

Darujte svým zaměstnancům či obchodním partnerům dárek, na který jen tak nezapomenou. Připravili jsme pro vás výběr toho nejlepšího, co se vyrábí u nás na jihu Čech - čokoládové pralinky z Tábora, rybí paštiky z Vodňan, borůvkové víno z Borovan, karamel z Českého Krumlova, ovocné pálenky ze Lžína a marmelády ze Zlivi, to vše zabalené v kvalitní papírové tašce vyrobené v Českých Budějovicích. 

Dárkovou tašku vám potiskneme logem a přidáme PF dle vašich preferencí. Na výběr máte základní dvě velikosti dárkových tašek, v případě zájmu vám připravíme obsah tašky na míru. 

 

 

Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře

Čokoládové pralinky z Tábora

Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře vám v prostorách třech historických domů, na ploše přes 1000 m2, představuje a mapuje historii čokolády, její pěstování, dovoz do Evropy a následné zpracování do formy bonbonů, tabulek, pralinek, figurek. Muzeum se (mimo jiné) pyšní unikátní stavbou - největším čokoládovým interaktivním vlakem v ČR.

Muzeum provozuje chráněnou dílnu, ve které je schopna pro vás vyrobit téměř cokoliv na vaše přání. Marcipánové figurky, svatební dorty, dorty na míru s vašimi motivy, pralinkové balíčky a bonboniérky.

 

 

 

Chuť jižních Čech - čokoládové pralinky
Photo

 

Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře

Čokoládové pralinky z Tábora

Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře vám v prostorách třech historických domů, na ploše přes 1000 m2, představuje a mapuje historii čokolády, její pěstování, dovoz do Evropy a následné zpracování do formy bonbonů, tabulek, pralinek, figurek. Muzeum se (mimo jiné) pyšní unikátní stavbou - největším čokoládovým interaktivním vlakem v ČR.

Muzeum provozuje chráněnou dílnu, ve které je schopna pro vás vyrobit téměř cokoliv na vaše přání. Marcipánové figurky, svatební dorty, dorty na míru s vašimi motivy, pralinkové balíčky a bonboniérky.

 

 

Photo

Českokrumlovský karamel od Vaška

Karamel z Českého Krumluva

Český karamel je čistý tekutý karamel lahodné karamelové chuti, vyrobený ručně za pomoci řízené tepelné karamelizace, tedy bez známek spálení / hořkosti. Jeho receptura je základem pro všechny ostatní karamelové výrobky této firmy. Díky své originalitě, názvu a obalu je známý nejen v ČR, ale i v zahraničí.

Tento základní Český karamel je vyroben podle České cechovní normy a navazuje na inspirující zmínku o blahodárných vlastnostech ručně vyrobeného karamelu na organismus v Receptáři léčitele a faráře Pátera Františka Ferdy: "Pro Vaše zdraví je nejlepší, jestliže budete cukr užívat ve formě karamelu. Takto připravený cukr se stává zásaditým a z lidského organismu neubírá minerály potřebné pro další zpracování, chráníme tak žaludek před překyselením." 

 

 

 

Photo

 

Českokrumlovský karamel od Vaška

Karamel z Českého Krumluva

Český karamel je čistý tekutý karamel lahodné karamelové chuti, vyrobený ručně za pomoci řízené tepelné karamelizace, tedy bez známek spálení / hořkosti. Jeho receptura je základem pro všechny ostatní karamelové výrobky této firmy. Díky své originalitě, názvu a obalu je známý nejen v ČR, ale i v zahraničí.

Tento základní Český karamel je vyroben podle České cechovní normy a navazuje na inspirující zmínku o blahodárných vlastnostech ručně vyrobeného karamelu na organismus v Receptáři léčitele a faráře Pátera Františka Ferdy: "Pro Vaše zdraví je nejlepší, jestliže budete cukr užívat ve formě karamelu. Takto připravený cukr se stává zásaditým a z lidského organismu neubírá minerály potřebné pro další zpracování, chráníme tak žaludek před překyselením."

 

Lihovar Lžín

Ovocné pálenky ze Lžína

Lihovar ve Lžíně společně s pivovarem byl v minulém století součástí velkostatku Lžín v držení rodu Schönburg-Hartensteinů. Když pivovar v roce 1881 dosloužil a byl zbourán, zůstal při velkostatku pouze Lihovar.

Zemědělský lihovar, zaměřený původně na výrobu surového lihu z brambor, byl v roce 1971 přestavěn na ovocný lihovar a provozován až do roku 1992. Naše společnost převzala lihovar v roce 1996, vybudovala novou kvasírnu, palírnu a sklad lihu a zavedla novou výrobu ovocných destilátů. Současně se provozuje také pěstitelská pálenice pro drobné pěstitele.

 

 

Chuť jižních Čech - čokoládové pralinky
Photo

 

Lihovar Lžín

Ovocné pálenky ze Lžína

Lihovar ve Lžíně společně s pivovarem byl v minulém století součástí velkostatku Lžín v držení rodu Schönburg-Hartensteinů. Když pivovar v roce 1881 dosloužil a byl zbourán, zůstal při velkostatku pouze Lihovar.

Zemědělský lihovar, zaměřený původně na výrobu surového lihu z brambor, byl v roce 1971 přestavěn na ovocný lihovar a provozován až do roku 1992. Naše společnost převzala lihovar v roce 1996, vybudovala novou kvasírnu, palírnu a sklad lihu a zavedla novou výrobu ovocných destilátů. Současně se provozuje také pěstitelská pálenice pro drobné pěstitele.

 

 

Photo

FROV JU

Rybí paštiky z Vodňan

Milujete ryby a máte chuť vyzkoušet je zase v nových podobách? Ulovte si skleničky plné rybích specialit, které udělají parádu i jako pohoštění pro kamarády. Všechny jsou vyrobené v České republice pod záštitou Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity, kde rozhodně vědí, jak s rybami naložit. A vám stačí naložit je na pečivo a pochutnat si.

V paštikách je 83 % masa, skvěle chutnají samotné, ale klidně s nimi můžete i dál kouzlit a vyrábět třeba pěny nebo pomazánky. Maso si pak stačí rozložit na čerstvý chléb a zázrak je na světě. Tak dobrou chuť!

 

 

 

 

Photo

 

FROV JU

Rybí paštiky z Vodňan

Milujete ryby a máte chuť vyzkoušet je zase v nových podobách? Ulovte si skleničky plné rybích specialit, které udělají parádu i jako pohoštění pro kamarády. Všechny jsou vyrobené v České republice pod záštitou Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity, kde rozhodně vědí, jak s rybami naložit. A vám stačí naložit je na pečivo a pochutnat si.

V paštikách je 83 % masa, skvěle chutnají samotné, ale klidně s nimi můžete i dál kouzlit a vyrábět třeba pěny nebo pomazánky. Maso si pak stačí rozložit na čerstvý chléb a zázrak je na světě. Tak dobrou chuť!

 

Borovanské víno

Borůvkové víno z Borovan

Borovanské Borůvkové, ač pochází z jihočeského kraje, si postupně získalo příznivce z celé země. Zejména díky Borůvkobraní, kde před několika lety vznikl nápad vyrobit nápoj obsahující výtažek z borůvek. Vinný nápoj je kombinací Cabernetu Sauvignon a přírodního extraktu z borůvek, natrhaných v borových lesích v okolí Borovan.

Ovocné aroma tvoří podtóny červeného sadového ovoce jako jsou třešně, višně, červený rybíz a maliny. Červené víno Cabernet-Sauvignon je vyrobeno z vyzrálých hroznů a je fortifikován vínovicí. Společně s borůvkami získal nápoj lahodnou chuť.

 

 

Chuť jižních Čech - čokoládové pralinky
Photo

 

Borovanské víno

Borůvkové víno z Borovan

Borovanské Borůvkové, ač pochází z jihočeského kraje, si postupně získalo příznivce z celé země. Zejména díky Borůvkobraní, kde před několika lety vznikl nápad vyrobit nápoj obsahující výtažek z borůvek. Vinný nápoj je kombinací Cabernetu Sauvignon a přírodního extraktu z borůvek, natrhaných v borových lesích v okolí Borovan.

Ovocné aroma tvoří podtóny červeného sadového ovoce jako jsou třešně, višně, červený rybíz a maliny. Červené víno Cabernet-Sauvignon je vyrobeno z vyzrálých hroznů a je fortifikován vínovicí. Společně s borůvkami získal nápoj lahodnou chuť.

 

 

Photo

Džemy Vališ

Marmelády ze Zlivi

Firma Džemy Vališ vznikla v roce 2013 ve Zlivi u Českých Budějovic. Jejím cílem je nabídnout kvalitní, poctivé a doma dělané džemy bez umělých dochucovadel, barviv a konzervantů.

Nabízí převážně jednodruhové džemy z ovoce typického pro naší oblast Jižních Čech. Všechny druhy džemů sladíme buď cukrem nebo kombinací fruktózy a stévie (příznivější pro diabetiky a redukci váhy).

 

 

 

 

Photo

 

Džemy Vališ

Marmelády ze Zlivi

Firma Džemy Vališ vznikla v roce 2013 ve Zlivi u Českých Budějovic. Jejím cílem je nabídnout kvalitní, poctivé a doma dělané džemy bez umělých dochucovadel, barviv a konzervantů.

Nabízí převážně jednodruhové džemy z ovoce typického pro naší oblast Jižních Čech. Všechny druhy džemů sladíme buď cukrem nebo kombinací fruktózy a stévie (příznivější pro diabetiky a redukci váhy).